VÄLKOMMEN TILL SKELLEFTEÅS
NYA PLATS FÖR EVENT


Sara kulturhus alla aktiviteter tar plats både innanför och utanför byggnadens fasader och blir mer än bara de verksamheter de inhyser. Huset blir en arena som skapar mötesplatser för människor med olika intressen, från hela Skellefteå, Sverige och världen. Sara kulturhus möjliggör för konserter, föreställningar, möten, utställningar och evenemang som även kommer att ha plats för stora kongresser. Hela byggnaden kommer att sjuda av kreativitet och skaparkraft och rymmer dessutom ett helt nytt hotell med spa, restaurang med panoramavy och förstklassig övernattning.

Scen 1
Husets största scen, som uppfyller Riksteaterns krav för röd scen, är anpassad för ett brett programutbud med exempelvis musikaler, teater och kongresser. Sittplatser hel lokal: 1 200 personer, eller med stående publik 1 500 personer. Delbar scen mellan scen och salong med möjlighet att ställa om till ca 500 kvm plant golv i scen och salong.

Scen 2
Scen 2, som är en black box, kan liknas vid en kreativ kittel som snabb kan växla utseende och karaktär för att passa olika kulturformer.

Sittplatser på utdragbar gradäng: 300 personer, stående publik 900 personer.

Scen 3
En scen med anpassad akustik, utmärkt för berättande och tal utan mikrofon. Sittplatser: 50 personer. Stående publik: 90 personer.

Scen 4
En flexibel black box som dessutom är delbar med hjälp av en nedsänkbar akustikvägg. Sittplatser vid hel lokal: 100 personer Stående vid hel lokal: 150 personer. Vid delad lokal: 80 personer/del.

Scen 5
En scen mot norr med stora fönster som blickar ut mot naturen.
Sittplatser på utskjutbar gradäng: 80 personer. Stående publik vid indragen gradäng: 300 personer. Mobilt dansgolv.

Trappscenen
Trappscenen är en enklare scen med goda serveringsmöjligheter för ca 100 personer.

Foajéer
Här erbjuds öppna ytor med stor flexibilitet och anpassning efter kundens och arrangemangets behov. Serveringsytor kan enkelt skapas där de bäst behövs.

Konferensrum
Mötesrum 1: 70 personer, biosittning
Mötesrum 2: 100 personer, biosittning
Mötesrum 3: 60 personer, biosittning