Skellefteå Konsthall visar Sara-Vide Ericsons utställning Ditch Dance

Plats: Utställningshallen i Sara kulturhus

Sara-Vide Ericson har ett unikt sätt att berätta med bilder och skildrar landskap som är snarlika det västerbottniska. Hennes målningar bygger på upplevda, fiktiva och känslomässiga berättelser som hon själv regisserat och iscensatt, utan början och slut. I sin bildvärld använder hon ofta sig själv som karaktär i ett landskap där handlingen utspelas. Hon utgår alltid ifrån en verklig plats, sin egen omgivning, Hälsingland. Skogar, granar, myrar, träsk och sjöar gestaltas ibland som huvudpersoner ibland som fond.

Under sommaren 2020 bjöds hon in av Skellefteå konsthall att bo och verka i Sara Lidmans föräldrahem i Missenträsk. Den första veckan fick hon ta del av en litterär exposé med bland annat att besöka litterära platser såsom Torgny Lindgrens Raggsjöliden och P.O. Enquists Hjoggböle samt träffar med litterära sällskap knutna till respektive författare. Under ett års tid har hon samlat på sig ett omfattande material där det färdiga resultatet inte handlar om trakten specifikt utan snarare tar avstamp ifrån vissa litterära möten och miljöer som krondiken och myrar.

Utställningen ”Ditch Dance” relaterar till diket, våtmarken och den kraft som skjuter upp från varje grästuva; det som föder det mellanmänskliga tillståndet mentalt, fysiskt, socialt och ekonomiskt.

 Obs! Den 8 december stänger utställningen redan klockan 16.00

Arrangör: Skellefteå konsthall

Bildnot: Sara-Vide Ericson ”The Lurer” olja på duk 40x61 cm, 2021

Hitta hit