Isak Danielson

En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga ålder.

Den 23-årige svenske artisten har onekligen lyckats göra något som når ut till de som lyssnar. Han fångar dem och sätter ord på deras drömmar, rädslor och känslor, får dem att bli verkliga och levande, eftersom Isak själv känner samma känslor och vet hur man gör musik av dem. Hans vackra röst, på samma gång både stark och sårbar, känns som om den har kraften att stoppa tiden och världen runt den. Tillsammans med de vackra arrangemangen använder han den för att berätta känslosamma historier, där hjärtesorg delar strålkastarljus med hopp, gör dem till skimrande poplåtar som brinner av känsla och kraft.

Isak har redan jämförts med världsartister som Sam Smith, James Blake och Anthony & The Johnsons.

Hans debutalbum Yours (2018) har legat närmare 40 veckor på svenska albumlistan och tillsammans med EP:n Run To You (2019) har Isaks musik passerat 100 miljoner lyssningar. Isak Danielsons publik växer ständigt, han har över 2 miljoner lyssnare i månaden på Spotify och över 52 miljoner lyssningar på den hyllade låten ”Always”.

Han berör på ett djupt personligt plan sin relation till ångest, en självupplevd kamp han haft under många år. Även om ämnet är mörkt så återfinns det ändå ljus i låten. Omfamnat mellan cinematiska stråkharmonier bär hans kraftfulla röst fram blottande verser och refränger som ingjuter styrka i budskapet, att ingen någonsin ska känna sig ensam i sin kamp med ångest.

-Jag skrev den utifrån mina egna erfarenheter och svårigheter att leva med panikångest. Det känns viktigt att förmedla att det är helt naturligt och absolut inte ovanligt att uppleva ångest. Det var en av de första sakerna som hjälpte mig på min resa med att bli bättre, att veta att jag inte var ensam, förklarar Isak Danielson.

Han kommer spela under samma vecka som Berättarfestivalen. Spelningen är den 24 oktober 2021 klockan 19.00.

Biljetterna släpps den 6 augusti klockan 9.00 på www.ticketmaster.com och Turistcenter.

Boka

Mer från Scen 1, Sara Kulturhus

Utbud

Prisinformation

Biljetterna släpps den 6 augusti klockan 9.00 på www.ticketmaster.com och Turistcenter.

Hitta hit