Mammorna

De är sjuksyrror, lärare, butiks- och restaurangpersonal. De är mammorna som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammorna som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva, när de väckts mitt i natten av poliser som berättat att deras barn mördats. Det handlar om våldet och kampen – men mest av allt om kärleken.

Vi möter mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas ”no-go-zoner”. I ett direkt tilltal, i en stark visuell iscensättning upplever publiken ett kalejdoskop av öden. Fyra skådespelare förmedlar röster från mammor som förlorat sina barn i skjutningar och de som kämpar för att inte göra det.

Föreställningen bygger på flerfaldigt prisbelönta programledaren, journalisten och författaren Alexandra Pascalidous succébok "Mammorna". Hon har bland annat tilldelats utmärkelsen Årets europé, prisats av Svenska PENklubben och The Global Inspiring Women Worldwide Award 2018.

Boka
20okt 19:00 - 20:40 Scen 2

Kontaktinformation

Kanalgatan
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 070-5695632

Arrangör: Västerbottensteatern

E-post: info@vasterbottensteatern.se
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Prisinformation

250 kr ordinarie

175 kr ungdom (tom 26 år)/stud

Fakta

Medverkande på scenen är Lo Kauppi, Chatarina Larsson, Maria Salah och Gloria Tapia.

För regin står Sunil Munshi som genom åren uppmärksammats för sina drabbande och visuella uppsättningar som rönt stora framgångar på teaterscenen. Bland annat "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" på Dramaten, regi för "Melodifestivalen 2018" och de musikaliska monologerna "Hallå! Popmusik, kickar å kläder" med Magnus Uggla och "Lola" med Tommy Körberg. Våren 2021 är Sunil aktuell som regissör för "Medea" på turné med Riksteatern.

Hitta hit