Berättarkraft - Final

Nu ska det avgöras – vem blir Årets berättare? I finalen deltar de berättare som utsetts till årets Berättarkraftstipendiater.

Berättarkraft är ett stipendium med syfte att uppmuntra och utveckla det muntliga berättandet i Västerbotten. Den som söker till stipendiet och blir antagen får vara med om att ta fram en egen berättelse på årets tema. Detta sker genom två olika workshops, där den första lägger fokus på berättelsen och den andra på hur man kan berätta den. Målet är att hitta en berättelse på ca 10 minuter som framförs under Berättarkraftfinalen i samband med Berättarfestivalen i Skellefteå.

Vid finalen får de framföra sina berättelser som de förädlat och förfinat. En jury utser sedan den som får hedersutmärkelsen Årets berättare 2021.

Årets tema är Ändrade planer
För vem? Varför och när? Vad var förhoppningarna och vilka blev konsekvenserna av dessa ändrade planer? Du kan låta kreativiteten sväva fritt och associera lika fritt – vilken berättelse skymtar du bakom begreppet Ändrade planer?

Pausunderhållning
Under juryns överläggning, som startar ca 14.15, blir det pausunderhållning av Iiris Viljanen.

Berättarkraft är ett samarbete mellan Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern och Skellefteå Kraft. Representanter för dessa fungerar även som jury som utsett vilka som antas som stipendiater i årets Berättarkraft.

Boka
23okt 13:00 - 15:30 Scen 2

Kontaktinformation

Kanalgatan
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 070-5695632

Arrangör: Västerbottensteatern

E-post: info@vasterbottensteatern.se
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Prisinformation

Fri entré men biljett krävs

Hitta hit