Skellefteå Konsthall: Sara-Vide Ericson visar utställningen Ditch Dance

I centrum står ofta en karaktär som är framtagen ur ett performance eller en ritual vilket oftast är utgångspunkten i varje verk. Med utställningar i Sverige och internationellt har Ericson i Norden etablerat sig som en ledande målare i sin generation. Under sommaren 2020 bjöds hon in av Skellefteå konsthall att bo och verka i Sara Lidmans föräldrahem i Missenträsk.

Under ett års tid har hon samlat på sig ett omfattande material där det färdiga resultatet inte handlar om trakten specifikt utan snarare tar avstamp ifrån vissa litterära möten och miljöer som krondiken och myrar. Utställningen Ditch Dance relaterar till diket, våtmarken och den kraft som skjuter upp från varje grästuva; det som föder det mellanmänskliga tillståndet mentalt, fysiskt, socialt och ekonomiskt.

Lördagen den 23 oktober har ni möjligheten att höra hur utställningen vuxit fram.
Plats: Utställningshallen Sara Kulturhus

Begränsat antal platser boka på länken: www.simplesignup.se/event/184771