Kulturskolan & David Lindgren - Jag är en människa!

Tillsammans med Skellefteåsonen och den tidigare kulturskoleeleven David Lindgren, presenterar Skellefteå kulturskola sin föreställning  - Jag är en människa.

Föreställningen bygger på barns dikter som har tonsatts, koreograferats och dramatiserats av kulturskolans lärare. Tillsammans med orkestrar och körer från kulturskolan medverkar elever och lärare i årskurs 3 från Byske, Kåge och Tuböle som representerar de elever som skrivit dikter.

– Det här är en stor satsning från vår sida och det känns fint att barnens ord, tankar och funderingar får komma fram. Sen är det såklart jättekul att vi får ha med oss David på scenen, säger Hanna Birath, enhetschef på kulturskolan.

Hösten 2020 initierade kulturskolan ett diktprojekt och mängder med fantastiska dikter kom till. Totalt blev det ungefär 700 texter som bland annat handlade om känslor, idéer och funderingar.

Kulturskolans lärare har tonsatt, koreograferat och dramatiserat omkring 40 dikter. 18 av dessa låtar har sedan arrangerats för stor orkester och ensembler och det är de som kommer framföras i föreställningen.

Namnet, "Jag är en människa" är titeln på en av dikterna men även ett av huvudspåren i föreställningen. Texten är kraftfull och rymmer många av de funderingar som barnen haft i sitt skapande.

Biljetter släpps inom kort och kommer att finnas på Turistcentret i Skellefteå och ticketmaster.se.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452515 eller biljett@visitskelleftea.se