Trojkan! Tre av landets främsta ungdomssymfoniorkestrar

Det blir en riktig musikfest när tre av landets ledande ungdomsorkestrar sammanstrålar i en stor symfoniorkester. I denna trojka ingår Norrbottens Ungdomssymfoniker (NUS), Västra Götalands ungdomssymfoniker (VÄGUS) och Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO) – tillsammans över 110 musiker.
Samarbetet kallas inte oväntat just för Trojkan och har pågått under några år, med konserter i Göteborg och Stockholm. Nu har turen kommit till Skellefteå och en konsert på Sara Kulturhus den 28 maj.

Denna gång bjuder orkestern på klassiker som Modest Musorgskij  -   Tavlor på en utställning – där musiken guidar oss runt bland en samling konstverk och Alexander Borodins Polovtsiska danser, där romantiska melodier varvas med eldiga orientaliska rytmer. Det tredje verket hämtas från en helt annan tid och verklighet – Alva Sterns BB-ockupationen, ursprungligen komponerad för NUS. Det dansanta stycket handlar om BB-ockupationen i Sollefteå dit kompositören Alva Stern, som då studerade komposition vid Musikhögskolan i Piteå, reste för att låta sig inspireras.

Dirigent Emil Eliasson
Dirigent är Emil Eliasson, som en gång startade sin musikaliska bana som fagottelev på Musikskolan i Skellefteå, och vars dirigentkarriär nu verkligen tagit fart.Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: 6 år. Yngre välkomnas i målsmans sällskap.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.

Boka
28maj 15:00 - 16:10 Scen 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation


SKELLEFTEÅ
Telefon: 0920-236666

Arrangör: Norrbottensmusiken

E-post: norrbottensmusiken@norrbott...
Hemsida: https://norrbottensmusiken.se/

Fakta

Längd: 70 min

Hitta hit

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud