Sabina Zweiacker - Memory and Time

Nu gästar Sabina Zweiacker Nordsken och Skellefteå i en unik och avskalad solokonsert tillsammans med Caroline Karpinska (fiol) och Gerda Holmquist (cello). Upplev intima och känsliga tolkningar av älskade sånger från bland annat The Lord of the Rings, Game of Thrones, Skyrim och Final Fantasy i en trollbindande föreställning.

Hon har hyllats både i Sverige och internationellt för sina framträdanden med sånger från film, TV och spel, och hennes tolkning av Skyrims ”The Dragonborn Comes” har över 25 miljoner visningar på Youtube. Hon har varit solist med Skandinaviens största orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och sex år i rad med Radiosymfonikerna i utsålda Berwaldhallen. 

Under sina 13 år som frilansande violinist och kompositör har Caroline Karpinska spelat med hundratals artister i olika genrer och hon medverkar på över 50 album. Du har kunnat höra henne i stråkkvartetten Vindla, tillsammans med renommerade artister som Ola Salo, Linnea Henriksson, Tingsek, Moto Boy och som musiker i flera uppsättningar på Malmö Stadsteater.

Gerda Holmquist är cellist med klassisk bakgrund som specialiserat sig på experimentellt musikskapande. Tillsammans med Nathan Larson (A-Camp) driver hon Subchamber Ensmble och med honom har hon också gjort musik till en rad filmer och tv-serier. 2020 släppte hon sin första skiva i eget namn, Wormwood Cello Sessions, tillsammans med Pär Davidsson.

Memory and Time är en produktion av Pazuzu AB/Orvar Säfström.
Programmets längd är ca 2 x 35 minuter musik med paus.Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns:  13 år. Ej ok för barn under 13 år oavsett målsmans sällskap.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Mat och dryck: är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.

Boka
27maj 20:00 - 21:30 Stage 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43b
SKELLEFTEÅ

Arrangör: Nordsken

E-post: info@nordsken.se
Hemsida: https://nordsken.se/en/

Prisinformation

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.seOBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Programmets längd är ca 2 x 35 minuter musik med paus.

Åldersgräns: 13 år

Hitta hit

Mer från Stage 1, Sara kulturhus

Utbud