Dirty Loops

Dirty Loops omtalade musik – klassiskt, jazz och pop i ett – har tagit världen med storm. Jonah Nilsson på sång och piano, Henrik Linder på bas och Aaron Mellergårdh på trummor, bjuder publiken på genreöverskridande musik. Den 7 juli kommer de till Sara kulturhus.

De tre bandmedlemmarna har alla personliga uttryck och är hyllade för att, genom blandningen av olika genrer, ge moderna hits ett helt nytt ljud. Deras fusionmusik bärs fram av sång, studsiga beats och intressanta harmonier – även kallat ”Dirty Loops-soundet”.

2014 släppte gruppen sitt debutalbum, Loopified, med singeln "Hit Me". Bandet har därefter turnerat med bland annat Quincy Jones och Maroon 5. Under 2020 och 2021 släppte gruppen albumen ”Phoenix” och ”Turbo”, det sistnämnda tillsammans med Grammy-nominerade Cory Wong.

Från Youtube-succé till globalt skivkontrakt
Dirty Loops grundades 2008 av vännerna Jonah, Henrik och Aaron. Två år senare gjorde de succé på Youtube när de lade upp en cover på Lady Gagas ”Just Dance”, utan någon föraning om vilka reaktionerna skulle bli. Efter 100 000 visningar på Youtube och mer än 10 000 delningar på Facebook var de virala.Genombrottet ledde till ett skivkontrakt hos producenten David Foster och Verve Records och i slutet av 2012 gav sig bandet ut på turné i Japan, Kina, Indonesien, Singapore och Thailand. Succén följdes av att bandet signerade med Quincy Jones och hans ikoniska managementbolag, Quincy Jones Productions.

Boka
07jul 19:30 - 20:40 Scen 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
SKELLEFTEÅ
Telefon: 0910-736000

Arrangör: Sara kulturhus

E-post: biljettinformation@sarakult...
Hemsida: sarakulturhus.se/sv/

Prisinformation

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.se

OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Längd: 70 minuter, utan paus.

Åldersgräns: 13 år, gäller även i målsmans sällskap.

Hitta hit

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud