Helen Sjöholm & Anna Stadling - Snö & marschaller

Helen Sjöholm & Anna Stadling föddes med en dags mellanrum på samma BB, lärde känna varandra i skolan och har varit nära vänner sedan dess. Efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöholm och Anna Stadling samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular. Nu står det klart att duon åker ut på en efterlängtad julturné 2022 och släpper ett helt nytt album – “Snö & marschaller”. 

Den duo som Helen och Anna skapade som tonåringar har återuppstått i omgångar med flertalet lyckade samarbeten genom åren. Idén om en julturné blev till verklighet år 2018 när de begav sig ut i landet med “Sånger i vintertid” – en konsert som blev älskad av både publik och recensenter.  

Under hösten 2021 fick vi äntligen höra dem tillsammans igen. De släppte singeln “Julen kan hjälpa” och gjorde tre exklusiva spelningar i Visby och Vara. Nu kan vi med glädje berätta att Helen och Anna återvänder med ett gemensamt album som släpps i oktober – där allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material och nya svenska översättningar utlovas.  

Albumet är producerat av Tobias Fröberg och har till största del spelats in i Sandkviestudion i Visby. Helen och Anna tog med sig musikerna Jesper Nordenström och Nisse Törnqvist till Gotland och hittade där den ton och det anslag som smyckar hela albumet.  

Julturnén har precis som albumet fått namnet “Snö & marschaller”. Titeln är hämtad från en originallåt skriven av Lars Winnerbäck. 

Med på scen är även: 

Jesper Nordenström, klaviatur 
Nisse Törnqvist, trummor & slagverk 
Johan Lindström, gitarrer 
Dan Berglund, bas 
Linnea Olsson, cello/sång 

Boka
28nov 19:00 - 20:40 Stage 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
SKELLEFTEÅ

Arrangör: All things live

E-post: info@allthingslive.se

Prisinformation

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.seOBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Åldersgräns: 13 år, gäller även i sällskap med en vuxen.

Hitta hit

Mer från Stage 1, Sara kulturhus

Utbud