TÄNK: Sissela Kyle – Förlängt bästföredatum

Hållbarhet är ordet för dagen, det gäller allt från ledarskap till avfallspåsar. 

Hållbart innebär att något skall hålla i längden. 

Det kan man väl säga att Sissela Kyle gjort.

I denna inspirerande föreläsning framförd med finess och den bitska humor som är Sissela Kyles signum, guidar Sissela oss genom de förändringar i attityder och beteenden hon mött under ett 40-årigt yrkesliv. 

Genomgående finns humorn, men också engagemanget. Sissela berättar om hur det var att ha en pionjär till mamma: Gunhild Kyle var född 1921, forskare och Nordens första professor i kvinnohistoria. Hur såg livet ut för Sisselas feministiska mamma, hur var hennes resa i jämförelse med Sisselas egna? 

De senaste åren har många förändringar skett och mycket av det som verkade helt omöjligt igår är idag det enda rimliga. I en fartfylld och humoristisk föreläsnings/föreställning, med många skratt men också stort allvar får vi följa Sissela genom anekdoter och betraktelser kring förändringar och att hålla i längden. 

Sissela Kyle är en av Sveriges roligaste komiker och mest folkkära skådespelare. Hon har framträtt i många rosade teateruppsättningar, Parlamentet på TV4, SVT:s Enkelstöten och den uppmärksammade Fröken Frimans krig, om kampen för kvinnors rösträtt. Sissela har tagit emot utmärkelser som exempelvis Kungens medalj, Povel Ramels Karamellodiktstipendie, Stora Retorikpriset och vunnit det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken hela fem gånger.TÄNK.
Föreläsningsserien TÄNK på Sara kulturhus presenterar några av Sveriges främsta talare. Med sina insikter och berättelser sår föreläsarna små tankefrön i publikens medvetande och inspirerar till att reflektera. Ibland transparent, fängslande och smart. Andra gånger kreativt, peppande och bara lite underbart. 


Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: ingen.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget.
Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.
Rullstolsplatser: Samtliga rullstolsplatser nås via hiss, trapphus B, vänster sida. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

Boka
12dec 19:00 - 19:50 Scen 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
93131 SKELLEFTEÅ
Telefon: 0910-736000

Arrangör: Sara kulturhus

E-post: biljettinformation@sarakult...
Hemsida: https://www.sarakulturhus.s...

Prisinformation

Early bird-pris (31/8-19/9) 225 kr

Från 20/9: 320 kr

 

Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller info@visitskelleftea.seOBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Föreläsningens längd: ca 50 minuter.

Hitta hit

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud