Festivalklubb: Jättar och Monster

Prisexempel

180 kr
Bar finns med dryck och tilltugg
Visa alla priser

En klubbkväll där vi blandar berättande med tung folkmusik och mäktiga projektioner!

Välkommen till en unik och mäktig upplevelse med JÄTTAR & MONSTER! Konceptet bjuder på två fascinerande föreställningar där tung folkmusik, projektioner och audiovisuellt berättande förenas på ett spektakulärt sätt. Professor Loop tar dig med på en medeltida upptäcktsfärd i ljud och bild medan Maria Jonsson & Daniel Fredriksson gestaltar Lisa Johansson Sandbergs historia om urtida jättar i Vilhelmina. Missa inte chansen att uppleva dessa musikaliska berättarföreställningar som tar dig med på en resa genom tid och rum.

Maria Jonsson & Daniel Fredriksson: Jättarna i Vilhelmina En musikberättelse som sätter arkivinspelningar med Lisa Johansson Sandberg (1894-1982) i centrum. Lisas episka saga om de urtida jättarna i Vilhemina gestaltas genom levande musik och projicerade animationer. (ca 50 min)

Professor Loop (aka Hållbus Totte Mattsson): Monstret i Paradiset En audiovisuell upptäcktsfärd i en medeltida symbolvärld. Ett vevlire-performance med livelooping och live VJ-ing av och med Professor Loop (ca 30 min)

VJ-ing (VEE-JAY-ing) är en bred beteckning för visuell prestanda i realtid. Kännetecken för VJ-ing är skapandet eller manipuleringen av bilder i realtid och i synkronisering med musik.

Barservering i samarbete med Restaurang Mandel (the Wood hotel)

Boka
19okt 20:00 - 21:40 Scen 2, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Torggatan 7
Skellefteå
Kontaktperson: Maria Asserud
Telefon: 0910-715615

Arrangör: Västerbottensteatern

E-post: maria.asserud@vasterbottens...
Hemsida: vasterbottensteatern.se

Prisinformation

260 kr ordinarie

180kr ungdom(tom 26 år)/stud

Fakta

Daniel Fredriksson Daniel är uppvuxen i Skellefteå och har som folkmusiker intresserat sig för nya tolkningar av den västerbottniska låtskatten, bland annat i duon ”Pettersson & Fredriksson”. Daniel disputerade i etnologi vid Umeå universitet 2018, och arbetar nu på Högskolan Dalarnas utbildning i Ljud- och musikproduktion. Han intresserar sig för audiovisuellt berättande och på Västerbottensteatern har han tidigare gjort ”Getaren” som också är baserad på en muntlig berättelse från länet.

Lisa Johansson Sandberg från Vilhelmina (1894-1982) var framför allt känd som konstnär där hon med växtfärgat ullgarn tovade fram vackra bilder, ofta med fjällmotiv. Hon var en stor berättare, skrev flera böcker med kulturhistorisk inriktning och ur en till synes aldrig sinande källa kom historierna som utgjordes av personliga minnen från uppväxten, seder och bruk, men också övernaturliga händelser och väsen.

Hitta hit

Mer från Scen 2, Sara kulturhus

Utbud