Opera - Stolthet och fördom

Prisexempel

450 kr
Pris inklusive serviceavgift.
Visa alla priser

Nu öppnar Sara kulturhus och Norrlandsoperan dörren till Jane Austens ikoniska berättelse om Elizabeth Bennet och Mr Darcys krokiga väg till äktenskaplig lycka – denna gång som opera! Galant, vacker och intagande musik suger oss åter in i deras fascinerande värld fylld av intriger och äkta känslor. Föreställningen blir ett dansant och psykologiskt maskineri som ömsom drivs av individens längtan, ömsom av det sociala kollektivets regler.

Sara kulturhus och Norrlandsoperan bjuder in till en oförglömlig upplevelse med operan Stolthet och fördom. Med musik av Daniel Nelson och libretto av Sofia Fredén, tar denna föreställning oss med på en musikalisk resa in i Elizabeth Bennets och Mr Darcys romantiska värld.

Njut av den galanta, vackra och intagande musiken som fyller stora scenen och suger in dig i en fascinerande värld fylld av intriger och äkta känslor. Norrlandsoperans symfoniorkester, under ledning av dirigenten David Björkman, ger liv åt musiken som driver föreställningen framåt i en dansant och psykologisk resa genom individens längtan och det sociala kollektivets regler.

Regisserad av Clara Svärd och med scenografi och kostym av Marika Feinsilber, blir denna föreställning en visuell och musikalisk fest. Ljusdesignern Anna Wemmert sätter stämningen på scenen och tillsammans med de tio sångsolisterna, skapar de en föreställning som är fylld av intriger och äkta känslor.

Stolthet och fördom av Jane Austen är en av de mest ikoniska kärlekshistorier genom tiderna, och Norrlandsoperans uppsättning är en hyllning till dess komplexitet och en påminnelse om att det alltid finns hopp om lycklig kärlek, oavsett vilka hinder som måste övervinnas.

Anders Lundström gestaltar Mr Bennet och Susanna Levonen spelar Mrs Bennet, medan Ingrid Berg tar på sig rollen som Lydia och Amie Foon gestaltar Charlotte. Föreställningen är en upplevelse du sent kommer att glömma, och ett måste för alla som älskar opera och klassiska kärlekshistorier.

Jane Austen och hennes ikoniska roman
Den brittiska författaren Jane Austen levde under 1700-talet och är känd för sina skarpa samhällssatirer och sina romanserier. Hennes verk har inspirerat generationer av läsare över hela världen. Austens mest kända roman, Stolthet och fördom, publicerades för första gången 1813 och räknas som en av de mest älskade kärlekshistorierna genom tiderna.

Romanen följer huvudpersonen Elizabeth Bennet och hennes familj när de navigerar genom det sociala spelet och kärleksintrigerna i 1800-talets England. Elizabeth möter Mr Darcy och trots deras initiala osämja, utvecklar de en passionerad kärlekshistoria som är full av missförstånd och fördomar.

Stolthet och fördom är en roman som hyllas för sin skarpa sociala satir och sin skickliga skildring av karaktärer och relationer. Austens förmåga att skapa livfulla och komplexa karaktärer har gjort att hennes verk har blivit tidlösa och populära över hela världen. 

Norrlandsoperans uppsättning av operan Stolthet och fördom är en hyllning till Austens förmåga att skapa klassiska kärlekshistorier och en påminnelse om att hennes verk fortsätter att inspirera och underhålla läsare och publik runt om i världen.


Biljetter till operan Stolthet och fördom släpps måndag 14 augusti kl. 10.00 via sarakulturhus.se, ticketmaster.se samt Skellefteå Turistcenter.

...

Medverkande:

Tonsättare: Daniel Nelson
Libretto: Sofia Fredén
Dirigent: David Björkman
Regissör: Clara Svärd
Scenograf & kostym: Marika Feinsilber
Ljusdesign: Anna Wemmert

Norrlandsoperans symfoniorkester


Rollista:

Lizzy: Jessica Elevant
Mr Darcy: David Risberg
Mrs Bennet: Susanna Levonen
Mr Bennet: Anders Lundström
Jane: Amanda Liljefors
Mr Bingley: Clifford Lewis
Lydia: Ingrid Berg
Mr Wickham: Fabian Düberg
Charlotte: Amie Foon
Mr Collins: Hans Klareskog (praktik)

...

Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: ingen
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget.
Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 45 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här.
Rullator: placeras utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.
Rullstolsplatser: Samtliga rullstolsplatser nås via hiss, trapphus B, vänster sida. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

---

Sugen på härligt mingel innan föreställningen?

Inför föreställningen har The Wood Hotel by Elite servering av dryck och lättare snacks i Södra foajén. 
Serveringen öppnar 45 minuter innan föreställningen börjar.

Välkommen!Boka
26mar 19:00 - 21:45 Scen 1, Sara kulturhus

Kontaktinformation

Kanalgatan 43B
93131 Skellefteå
Telefon: 0910-736000

Arrangör: Sara kulturhus och Norrlandsoperan

E-post: biljettinformation@sarakult...
Hemsida: www.sarakulturhus.se

Prisinformation

Biljetter

Ordinarie pris: 450 kr 
Pensionär: 395 kr 
19-26 år/studerande: 295 kr 
Under 19 år: 195 kr

...

Biljetter säljs på sarakulturhus.se, Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida.

För biljettköp via Skellefteå Turistcenter tillkommer en extra serviceavgifter på biljetter.

För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 eller Info@visitskelleftea.se

OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Fakta

Åldersgräns: ingen

Föreställningens längd: 2 timmar och 45 minuter, inkl. 30 minuters paus.

Observera att första bokningsbara rad är rad 4.

 

Hitta hit

Mer från Scen 1, Sara kulturhus

Utbud