Ljustekniker

Om arbetsplatsen
Kulturhuset är en kraftkälla i ett Skellefteå som utvecklas genom idéer och ett kreativt klimat. Vårt mål är att bli kända för vårt värdskap, våra verksamheter och vår vilja att tänka nytt. Ett kulturhus som vågar!

Kulturhuset ska vara ett multifunktionellt hus där man samnyttjar ytor och som kan förändras utifrån olika behov. Det innebär att vi måste ta oss an huset med nyfikenhet och fantasi.

Kulturhusets bas kommer att vara de fyra verksamheterna Västerbottensteatern, Skellefteå konsthall, Stadsbiblioteket och Museum Anna Nordlander (MAN). Utöver kommer även olika typer av gästspel, uppvisningar och möten med alltifrån ideella föreningar och amatörer till professionella aktörer att berika huset.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba som ljustekniker och operatör på alla scener i huset, med egen ljussättning och även i rollen som babysitter för att ta emot gästande produktioner.

Du kommer att jobba närmast ljusansvarig i huset och rapporterar formellt till teknisk chef. Du kommer tillsammans med ljusansvarig ansvara för drift, underhåll och service på ljusavdelningen.

Huset har totalt sex st scener, stora scenen primärt för gästspel/konserter/konferenser, två blackboxar för exempelvis teater samt ett par scener för mindre föreställningar och repetitioner.

På dessa scener kommer vi att ha en mix av egenproducerade produktioner och konserter, konferenser, samt olika typer av gästspel och turnéproduktioner.

Du kommer att arbeta när våra evenemang genomförs, vilket innebär att din arbetstid kommer att innefatta både dag, kväll och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet och stort personligt intresse av ljussättning och ljusteknik. Du har mycket goda kunskaper i branschspecifika programvaror och ljusstyrningssystem samt god förståelse för produktionsprocessen, både för fast scen och gästspel.

Du fungerar bra ihop med andra och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet bland människorna omkring dig. Du har förmåga att snabbt ställa om och anpassa dig till ändrade omständigheter och har då lätt för att se möjligheter och hitta lösningar. Du klarar att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt samt tycker om att sätta mål och skapa resultat.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september

Kontaktperson: Peter Brisenheim, Teknisk chef Sara kulturhus, 073–778 89 40


Ansök senast:
2021-06-20

Välkommen med din ansökan!

Ansök här