På plats

Välkommen till Sara kulturhus! Låt ditt besök ta god tid och passa på att njuta av vårt vackra hus. 

Garderob
Obevakad garderob hittar du under Kulturtrappan i anslutning till Södra entrén. I samband med våra evenemang erbjuder vi bevakad garderob i anslutning till våra scener. Garderobsavgiften är då inkluderad i biljettpriset.

Det är inte tillåtet att ta med ryggsäckar, större väskor, paraplyer, eller andra stora föremål in i scenerna. Läs mer under rubriken Väskförbud nedan.

Mat och dryck får inte heller tas med in. Har du frågor inför ditt besök, kontakta oss gärna på info@sarakulturhus.se.

Väskförbud
Sara kulturhus följer Polismyndighetens regler gällande väskförbud i samband med större evenemang som började gälla 1 november 2023. Läs mer här


Mat och dryck
Under ditt besök hos oss kan du njuta av god mat och dryck från de olika restaurangerna i huset. På entréplan finns Paolo´s café och restaurang. På våning 4 hittar du a la carte restaurangen MandelUppe på 19:e våningen finns restaurang Miss Voon.

Insläpp, paus och sluttid
Cirka 30 minuter innan evenemanget startar öppnar scenen för publikinsläpp. Kom gärna i god tid. Om ett evenemang har paus eller inte varierar, se vad som gäller för ditt evenemang på vår evenemangssida. Där hittar du också en beräknad sluttid för evenemanget. Sluttiden är preliminär och vi kan inte garantera att den kommer att stämma.

Rullstolsplatser

  • Scen 1 har 6 st rullstolsplatser på rad 22: plats 710, 711, 712 (B2) och plats 719, 720, 721 (A2).
    Samtliga rullstolsplatser nås enklast via husets norra entré samt hiss vid trapphus B.

  • Scen 2 har 2 st rullstolsplatser. Rullstolsplatserna nås enklast via husets norra entré samt på biljetten angiven ingång till Scen 2.

 

På grund av utrymningstekniska skäl måste en rullstolsbiljett uppvisas av rullstolsburen person för entré till evenemang i Scen 1 eller Scen 2.

Ledsagare ingår i biljetten för rullstolsplats. Observera att ledsagare sitter på vanlig stol snett bakom rullstolsplatsen. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

Under konserten
Det är tillåtet att fotografera (utan blixt) och spela in ljud under pågående konsert -om ej annat kommuniceras inför evenemang.

Stäng gärna av ljudet på din mobiltelefon under evenemanget. Tänk på att det inte bara är en ”ringande” telefon som är störande för övrig publik, utan att även annan mobilanvändning och lysande skärmar tar uppmärksamhet från den gemensamma upplevelsen.

Toaletter
I anslutning till samtliga av våra entréer och scener finns toaletter. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns där toaletter finns. Vid toaletterna intill biblioteket finns en toalett med skötbord. Denna toalett är även tillgänglighetsanpassad.

Parfym
Tänk på att det finns besökare som är känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga.

Publikvärdar
Våra publikvärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något.

Hörhjälpmedel
I alla våra scener finns hörhjälpmedel som du som besökare får låna. Läs mer här

Hjärtstartare
I Sara kulturhus finns tre hjärtstartare (defibrillatorer) samt personal som kan använda dem om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Upphittat
Glömde du något? Kontakta oss så snart som möjligt på telefon 0910-736000 eller mejla info@sarakulturhus.se