Tillgänglighet

Sara kulturhus är ett kulturhus för alla och våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Har du särskilda behov kan du kontakta oss innan ditt besök så hjälper vi dig.

Toaletter
Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på alla våningsplan i anslutning till övriga toaletter. Vid toaletterna intill biblioteket finns även en tillgänglighetsanpassad toalett med skötbord.
Vid scenrum och loger finns även tillgänglighetsanpassade toaletter. 

Fällstol
Finns att låna i anslutning till utställningarna.

Rullator
Du som använder rullator kan enkelt ta dig runt i huset. Vid evenemang placeras rullatorn utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp. 


Rullstol
Du som använder rullstol kommer in till alla våra scener. Önskar du boka rullstolsplats för något arrangemang i huset hittar du information om det på aktuell evenemangssida i vår evenemangskalender.

Textade föreställningar
För tillfället kan vi inte erbjuda textade föreställningar.

Hörhjälpmedel
Sara kulturhus har samma system för hörhjälp till alla scener. Systemet bygger på att du som besökare tilldelas en bärbar ljudmottagare ”puck”, med tillhörande halsslinga av våra värdar vid entrén till scenen. Ljudet skickas trådlöst till "pucken" och volymen kan du justera med volymratten på ”pucken”. Det finns sex olika kanaler, en för varje scen. Exempelvis i Scen 1 använder vi kanal ett osv.

Du som använder ljudmottagare behöver välja T eller MT läge på din hörapparat.
Vid varje scen finns även information vilket nummer som används samt en enklare instruktion hur hörhjälpsmottagaren fungerar.

Kom gärna i god tid om du ska låna hörhjälpmedel så du hinner justera tekniken innan evenemanget startar. Våra värdar finns på plats för att hjälpa dig - tveka inte att fråga dem!