Husets konstnärliga gestaltning

Konstverket "Allt är liv" smyckar Sara kulturhus insida och utgör husets konstnärliga gestaltning. Glöm inte att kolla in det när du besöker oss, här finns många olika delar att upptäcka.

Verket är skapat av konstnären Klara Kristalova, som i sitt arbete hämtat inspiration från Sara Lidmans böcker. Här hittar du kanske något du känner igen och sånt som kan skapa nya berättelser. 

 

Skiss av verket "Allt är liv" av Klara Kristalova.

Klara Kristalovas verk ber ut sig längs den västra väggen i anslutning till biblioteket. En sex meter hög kvinnogestalt, skapad i samarbete med handarbetets vänner, pryder ena ytterkanten av väggen. På andra sidan tornar en björk i keramik upp sig, och däremellan tar bland annat hästgestalter, en sol, blad, nattfjäril och en pinnflicka plats.

Konstverket går att beskåda på långt och nära hålla och nya detaljer kommer framträda beroende på var du står. Vissa delar är abstrakta, andra inte. Klara Kristalova har valt att arbeta med olika typer av material som tyg, keramik och brons och gett naturen stor plats. I "Allt är liv" kan du se både midnattssol, blad och träd. Allt är liv, allt hör ihop.

                

Några av konstnären Klara Kristalovas verk som ingår i verket "Allt är liv"; två hästar i keramik, skiss till nattfjäril samt pinnflicka i brons.

Lär dig mer om konstnären Klara Kristalova