Stängt för dagen

Sara kulturhus

Flexibelt hus med obegränsade möjligheter
Sara kulturhus är byggt för ständig förvandling med stora, öppna ytor som inspirerar till möten mellan människor i en välkomnande miljö. Det är ett modernt kulturhus i toppklass med en kapacitet för 1200 sittande gäster och 1500 personer stående. Här erbjuds flexibla scener och mötesrum med plats för alltifrån kongresser och konferenser till föreställningar, konserter och utställningar. Husets flexibilitet garanterar också att byggnaden är hållbar ur ett långsiktigt perspektiv och kan anpassas efter framtida behov.

Högt och klimatklokt
Sara kulturhus är en klimatsmart byggnad som är bra för både miljön och människor som vistas i den. Tekniska lösningar för effektiv energianvändning kombineras med lokala val för exempelvis mat och dryck. Det 20 våningar höga huset väver samman stadens långa tradition inom träbyggande med den senaste ingenjörskonsten, vilket gjort byggnaden till en förebild inom hållbar design och konstruktion.

Kreativt, innovativt och modigt
Författaren Sara Lidman har fått ge namn åt Skellefteås nya kulturhus. Hon har inspirerat oss till att skapa Sveriges nya mötesarena som andas mod och viljan att tänka nytt. Sara kulturhus är en dynamisk träffpunkt som ska sjuda av kreativitet där sociala och kulturella aktiviteter blir en naturlig del av mötet. Dagen kan avslutas med skön avkoppling i hotellets spa, middag i restaurangen med panoramavy över Skellefteå och en förstklassig övernattning.

Kontaktinformation

Kanalgatan 43b
93131 SKELLEFTEÅ
Telefon: 0910-736000

E-post: info@sarakulturhus.se
Hemsida: sarakulturhus.se/sv

Öppettider

  1. Idag10:00-16:00
  2. FredagStängt
  3. LördagStängt
  4. SöndagStängt
  5. MåndagStängt
  6. Tisdag10:00-20:00
  7. Onsdag10:00-20:00

Hitta hit