Vi älskar återbruk

Varför slänga eller köpa nytt när vi kan återanvända? Att återbruka är inte alltid billigare, men mycket bättre för miljön. Det behövs mycket energi både för tillverkning, men även till att återvinna, så vi tycker det är bättre att ge produkterna nytt liv, så att de kan användas många år till.

Vi försöker vi att så långt det är möjligt att återbruka. Vi har exempelvis tagit vara på möbler som har blivit över när Skellefteå kommuns verksamheter flyttat in i aktivitetsbaserade lokaler. Rejäla och bra trämöbler, där textilerna på vissa stolar kanske sett sina bästa dagar, men det har vi fixat till. Med återvunnet tyg har vi förflyttat möblerna från 80-tal till 2020-tal.

Våra fina gamla kyrkbänkar från Mjövattnets bönhus utanför Burträsk är ett annat härligt exempel på återbruk. Bänkarna behöver bara få lite kärlek i form av slipning och lite ny färg, sen är de redo att inta sin hedersplats i Sara kulturhus.

Vi är också glada över att kristallkronorna från Skellefteås gamla stadshotell kommer att hänga i Sara kulturhus, så att både du och jag kan njuta av dem.